sobota, april 20

WAVE windsurf camp v MAROKU - POMEMBNO OBVESTILO!

SPREMEMBA DATUMA!! 
NOVI odhod: 5.5. - 12.5.

Pomembno obvestilo za vse, ki ste se nam želeli pridružiti na naši WAVE dogodivščini v Maroku! Iz TA Palma so nam sporočili, da bodo predčasno zaključili zimski čarter let Ljubljana - Agadir - Tenerife. Zadnji let za Maroko bo 5.5. - 12.5., en teden pred našim razpisanim terminom za windsurf camp v Maroku. 

Tako vas obveščamo, da bomo naše WAVE doživetje prestavili za en teden, z odhodom 5.5. Let je predviden z Brnika v zgodnjih jutranjih urah. Vsi pogoji ostanejo nespremenjeni, le letalska karta se zaradi nevšečnosti poceni za 20 eur.

Vsi, ki bi se nam radi pridružili na našem WAVE windsurf campu, KLIK KLIK TUKAJ!

Video iz našega zadnjega windsurf campa v Maroku:
Quiksilver windsurf school camp - Morocco 2011
from windsurfer on Vimeo.

Aja, pa seveda so online tudi že ostale prijave na naše poletne windsurf campe - 

Veliiiko vetra do naslednjič ;)

sreda, april 10

Maroško doživetje!



Po letu dni premora nas spet vleče v Afriko ... :) V prejšnjih letih se nam je Maroko zapisal kot popolna destinacija za vse, ki si od windsurfanja želijo malo več - malo več izziva, več adrenalina, več izkušenj in več nepozabnih trenutkov.

Dolge peščene plaže, zmerni valovi, odlična perioda med njimi, Atlantik, kamele, arganovo olje, modri čolni, mogočno obzidje Medine, pisana oblačila, tajin in mala okna ... vse to in še več je Maroko, zato smo se odločili, da vam ga tokrat ponudimo v njegovi popolnosti. V okolici Essaouire najdemo tri windsurf spote - vsak zase poseben in vreden doživetja:
ESSAOUIRA je najbolj poznan in najbolj "turističen" windsurf spot z zmernimi valovi in peščeno plažo. Je najbolj obljuden, tu najdemo tako kajtarje, kot windsurfarje različnih stopenj znanja.
SIDI KAOUKI je od Essaouire oddaljen slabih 15 minut vožnje. Je manj obljuden, a divje čudovit, hkrati pa zahvaljujoč neskončni peščeni plaži, precej varen. Pogoji so tu za odtenek bolj zahtevni kot v Essaouiri, a običajno z manjšo gnečo na vodi.
MOULAY je med mnogimi windsurferji precej poznan spot. Je bistveno bolj radikalen kot ostala dva, namesto dolge peščene plaže je vstop skalnat, valovi večji in veter močnejši. Moulay zato terja več predznanja od windsurferjev, je pa vsekakor spot, ki ga je potrebno doživeti - z desko pod nogami ali pa s plaže.

Prejšnja leta smo bili stacionirani v Essaouiri, letos pa vas popeljemo na vse tri spote. Z organiziranimi rent-a-carji se bomo glede na napoved in razmere pomikali na različne spote, pri čemer bo naš "domači spot" tokrat Sidi Kaouki. Tam najdemo enega najbolj nenavadnih in hkrati najlepših windsurf centrov na svetu. Njegov manager, Felix se vedno potrudi, da njegovi gostje doživijo popolno Maroško izkušnjo - bodisi s kresom in piknikom na plaži, bodisi s surf safarijem ali pa s tem, ko windsurf opremo napakira na svoj kamion in nam jo zapelje tja, kjer najdemo najboljše pogoje za windsurfanje. Organizirane so nočitve z zajtrkom, večerje bomo preizkušali pri lokalnih kulinaričnih mojstrih v osrčju Medine. Pa še to ... - letimo iz Ljubljane! :)

Maroško wave dogodivščino smo ustvarili za vse tiste, ki imate radi valove, ki bi si želeli pridobiti prvo izkušnjo z obalnim valom, ki bi želeli izpopolniti tehniko skokov ali jahanja valov in za tiste bolj zahtevne - ki bi si želeli osvojiti loop ali druge manevre na valovih. Predpogoj za pridružitev campu v Maroku je suvereno glisiranje v zankah in obvladanje vodnega štarta. Zaradi zahtevnosti organizacije je število mest na campu tokrat omejeno. 

PROGRAM*:
- nastanjeni bomo v simpatičnem butičnem hotelčku na robu Essaouire
- windsurf opremo bomo imeli najeto v Sidi Kaoukiju, kjer se bo tudi odvijala večina programa
- za popolno doživetje bomo poskrbeli z mobilnim windsurf centrom; z rent-a-carji se bomo odpeljali do ostalih spotov, kamor nas bo spremljalo vozilo z windsurf opremo
- v primeru slabše vetrovne napovedi se bomo prestavili na drug spot ali pa se preizkusili v SUPanju ali SURFanju na valovih

- zjutraj: jutranje razgibavanje in raztezanje
- dopoldan: windsurf tečaji z videoanalizo (teorija na suhem + praktični del na vodi)
- po tečajih: prosto windsurfanje
- v večernih urah: videoanaliza

☼  12. - 19. maj 2013
♒  doživetje treh windsurf spotov v enem tednu: Sidi Kaouki, Essaouira, Moulay
✈ letimo iz Ljubljane!
*Program se lahko spreminja glede na vetrovne razmere in pogoje.

INFO & PRIJAVE: pravljica v Maroku 




V kratkem bodo online tudi prijave za naše ostale campe v 2013! Za več info o datumih, KLIK KLIK na KOLEDAR.

30. april - 5.maj_še nekaj prostih mest v Premanturi!
16. junij - 7. julij_windsurf camp v Vassilikiju!
27. julij - 17. avgust _neskončno poletje v El Turu!

... pravočasno si zagotovite svoje mesto z nami ... ;)
Veliko vetra in sončnih dni želimo, vaša Ekipa Quiksilver windsurf šole.